info@vetenskapsjournalisterna.se Eastmansvägen 34, 113 61 Stockholm

Ulla Karlsson-Ottosson

Ulla Karlsson-Ottosson

Ulla Karlsson-Ottosson
m: 070 621 08 60
e: ulla.karlssonottosson@gmail.com

Vetenskapsjournalist och redaktör.

Ulla har under många år arbetat som nyhetschef, redaktör och reporter på tidningen Ny Teknik. År 2017 övergick hon till att bli frilansjournalist.
Att göra svåra ämnen begripliga är en av Ullas styrkor. Med en civilingenjörsexamen i botten sätter hon sig in i komplicerad teknik och naturvetenskapliga genombrott för att sedan förklara dem på ett intresseväckande och pedagogiskt sätt. Artiklarna Ulla skriver handlar om allt från antibiotikaresistens till partikelfysik. Under många år rapporterade hon direkt från tillkännagivandena av Nobelprisen i fysik, kemi samt medicin/fysiologi. Ulla har också stor erfarenhet av att, tillsammans med tecknare/grafiker, skapa pedagogisk och lockande grafik.

Ulla har medverkat i TV4 Nyhetsmorgon där hon bland annat berättat om genteknik och tekniska innovationer. Hon är också medförfattare till boken ”Att söka i databaser – interaktiv informationssökning, metoder och möjligheter”.

Bland uppdragsgivarna finns Svenska Dagbladet, Kemivärlden Biotech och SIWI (Stockholm International Water Institute).

Exempel på artiklar skrivna av Ulla Karlsson-Ottosson hittar du bland annat genom att söka på hennes namn på svd.se och nyteknik.se.