info@vetenskapsjournalisterna.se Eastmansvägen 34, 113 61 Stockholm

Linda Swartz

Linda Swartz

Linda Swartz
Linda Swartz Ord & Bild, journalist

m: 073 379 74 78
e: mail@lindaswartz.se

Garvad reporter med formgivarkänsla och en ständig längtan efter att göra det krångliga begripligt.

Linda har ett starkt intresse för att förstå människors drivkrafter: Vad som ger dem energi, får dem att utvecklas och att samarbeta. Sådant hon gärna skriver om är företagsamhet, arbetslivsfrågor, ledarskap, hållbarhet, hälsa och psykologi.

Förutom att göra inkännande intervjuer och skriva allt från snabba nyhetstexter till djuplodande reportage gillar Linda att formge tidningar och tidskrifter. Hon är också en stabil fotograf som kan utföra enklare fotojobb i kombination med text. Dessutom är hon utbildad översättare från engelska till svenska.

Linda har en bakgrund som reporter och redigerare på branschtidning, lokaltidningar i Syd- och Västsverige och som kultur- och nöjesredaktör. Hon har tills nyligen haft en fot kvar i dagstidningsvärlden genom regelbundna inhopp som redigerare på Svenska Dagbladets näringslivsredaktion.

Citat:
”Mitt arbete som reporter har lärt mig att logiska historier, utan gåtor och luckor, i vilka allt går att förstå, brukar vara osanna. Medan saker som aldrig går att förklara verkligen har hänt.”
Hanna Krall, i Existensbevis, 1994.

Uppdrag:
Skriver regelbundet för campingbranschens tidning Svea, där det blivit allt från statistiktunga temasidor till lättsamma kändisporträtt.

En annan stor uppdragsgivare är facktidningen Arbetsterapeuten, där Linda skriver bland annat ledarskapstexter och arbetsplatsporträtt.