info@vetenskapsjournalisterna.se Eastmansvägen 34, 113 61 Stockholm

Linda Swartz

Linda Swartz

Linda Swartz
Linda Swartz Ord & Bild, journalist

m: 073 379 74 78
e: mail@lindaswartz.se

Garvad reporter med formgivarkänsla och en ständig längtan efter att göra det krångliga begripligt.

Linda har ett starkt intresse för att förstå människors drivkrafter: Vad som ger dem energi, får dem att utvecklas, samarbeta och ta hand om varandra. Hon skriver gärna om vård och omsorg, arbetsliv, ledarskap, hälsa och existentiella frågor.
Förutom att göra inkännande intervjuer och skriva allt från snabba nyhetstexter till djuplodande reportage gillar Linda att formge tidningar och tidskrifter. Hon är också en stabil fotograf som kan utföra enklare fotojobb i kombination med text. Dessutom är hon utbildad översättare från engelska till svenska.
Linda har en bakgrund som reporter och redigerare på branschtidning i Stockholm och lokaltidningar i Syd- och Västsverige.

Citat:
”Mitt arbete som reporter har lärt mig att logiska historier, utan gåtor och luckor, i vilka allt går att förstå, brukar vara osanna. Medan saker som aldrig går att förklara verkligen har hänt.”
Hanna Krall, i Existensbevis, 1994.

Uppdrag:
Chefredaktör för Palliativ Vård, en multiprofessionell tidskrift för dem som arbetar med vård av svårt och obotligt sjuka och vård i livets slutskede.

Linda skriver också för forskningsmagasinet Cerealier, främst om utveckling av spannmål och baljväxter – från odling till tarm.

En annan stor uppdragsgivare är facktidningen Arbetsterapeuten, där Linda skriver bland annat ledarskapstexter och arbetsplatsporträtt.