info@vetenskapsjournalisterna.se Eastmansvägen 34, 113 61 Stockholm

Krister Zeidler

Krister Zeidler

Krister Zeidler
Knatter Journalistik, journalist

m: 073 358 32 53
e: krister@knatter.se

Journalist med inriktning mot arbetslivet, dess villkor och utveckling och hur jobbet påverkar vår hälsa och vårt välbefinnande.

Krister Zeidler har i många år bevakat och skrivit om arbetslivet i både korta, snabba nyhetstexter och längre reportage och artiklar som går på djupet. Med erfarenhet från facktidningar, nyhetsmedier och content agencies behärskar han allt från omfattande redaktionella produktioner till enstaka artikeluppdrag.

Krister började frilansa 2002 med inriktning mot arbetsliv och hälsa. Dessförinnan arbetade han i fem år på en reklambyrå som journalist och redaktör för ett flertal kundtidningar. Han är också en stadigt återkommande inhoppare och sommarvikarie på TT Nyhetsbyrån. I grunden har Krister en fil kand i litteratur, journalistik och informationskunskap.

Uppdragsgivare
Arbetsliv – Sveriges största arbetsmiljötidning. Krister skriver sedan 2004 regelbundet för tidningen, som han också varit redaktör för. Till andra aktuella uppdragsgivare hör AFA Försäkring, Arbetsmiljöverket, Sveriges Farmaceuter, Trygghetsstiftelsen och TT Nyhetsbyrån.

Exempel på arbeten

Ensam i det gränslösa arbetslivet
De senaste åren har det kommit varningssignaler om att många känner sig socialt isolerade i sitt arbete.

Allt fler gymnasielärare upplever sitt arbete som psykiskt påfrestande.
Lärarnas höga krav på sig själva i kombination med avsaknaden av resurser är några orsaker.

Klyftan kvar 30 år efter Berlinmurens fall
Trots att det gått 30 år sedan Berlinmuren föll och Tyskland återförenades lever klyftorna fortfarande kvar i landet.