info@vetenskapsjournalisterna.se Eastmansvägen 34, 113 61 Stockholm

Erik Klefbom

Erik Klefbom

Erik Klefbom
Miljö- och samhällsjournalist sedan 1999.
m: 070 640 99 67
e: erik.klefbom@vetenskapsjournalisterna.se
l: www.linkedin.com/in/erik-klefbom

Erik Klefbom har jobbat som journalist sen 1999. Fjorton år på tidningen Miljöaktuellt (2001-2015) fem år som frilansjournalist och ett år som journalist i Moskva. Bland uppdragsgivarna finns Aktuell Hållbarhet, Extrakt, Fokus, Effekt, Ny Teknik och Naturvårdsverket

”Striden om kalkbrottet”, ”Så blev Trafikverket gisslan i politiken”, ”Gatans parlament flyttar in”, ”Från hipster till naturälskare”, Identitetskris i miljörörelsen, ”Uttalandet som fällde en skogsutredning” och ”Glädjeprognosen som sprack” är några exempel.

Erik Klefbom ordnar kultur- och litteraturresor till Ryssland (Historiska resor) och står som värd för den återkommande miljöfilmfestivalen i Långbanshyttan. I krönikan ”Burt Reynolds och älgarna vid Ångermanälven” skriver han om filmens betydelse för miljöarbetet.

Erik Klefbom har forskat vid Uppsala universitet och jobbat som utredare på Riksrevisionsverket.

Bland publikationerna märks ”Skogsvårdsorganisationens miljöarbete” (RRV 1999:31), ”Subventioners inverkan på en ekologiskt hållbar utveckling” (1998:6) ”Länsstyrelsernas miljövårdsarbete i förändring” (1997:47) och ”Miljökonsekvensbeskrivningar i praktiken” (1996:29)

Han är också författare (tillsammans med Evert Vedung) till boken ”Ozonhålet” som gavs ut på Libers förlag 2002.