info@vetenskapsjournalisterna.se Eastmansvägen 34, 113 61 Stockholm

Anders Löwdin

Anders Löwdin

Anders Löwdin
Fotograf Anders Löwdin

m: 070 972 62 56
e: lowdin@gmail.com

Fotograf som skapar bilder med närhet och nerv för myndigheter, organisationer och företag som respekterar och firar alla kulturer.

“Not everybody trusts paintings but people believe photographs.”
― Ansel Adams

Anders folkrörelserötter och sociala patos färgar hans arbete. Som fotograf jobbar han ofta för Tidskriften Socialpolitik, Palmeinstitutet och Socialdemokraterna. Han är även webbmaster för Socialpolitik.com och olika mindre företag inom vård och teknik. Anders kan också filma när det behövs. Bland tidigare uppdragsgivare finns Polarforskningsinstitutet, IDEA och Icon Medialab.

Bild och form utgör grunderna i hans kompetens, men Anders skriver också gärna texter. De jobb som lockar allra mest är långa fotoreportage som får ta tid. Men det han är allra bäst på är att fotografera är scenframträdanden, evenemang och presskonferenser.

Anders har plåtat allt från hårdrockskonserter till pressträffar på Riksdagen. Vid varje uppdrag, oavsett storlek och sort, letar han efter de där bilderna som har något extra. De som håller i längden.

Anders är utbildad vid Nordens Fotohögskola på Biskops-Arnö samt Konstfack i Stockholm och är medlem i branschorganisationerna Svenska Fotografers Förbund, SFF och Svenska Journalistförbundet, SJF.

Du finner hans portfolio här! Och hans instagramkonto här!