info@vetenskapsjournalisterna.se Eastmansvägen 34, 113 61 Stockholm

Mats Olof Olsson

Mats Olof Olsson. Foto: Anette Andersson

Mats Olof Olsson
Regissör

m: 070 789 27 19
e: 102olsson@telia.com

Manusförfattare och filmregissör som vunnit flera kortfilmspriser.

”Den bit verklighet jag behöver”
Rainer Werner Fassbinder

Mats Olof är examinerad från Dramatiska institutets regiutbildning och är utbildad psykolog. Han är också dramatiker och dramaturg. Mats Olofs senaste kortfilm ”Min morbror tyckte mycket om gult” vann juryns specialpris på filmfestivalen i Berlin 2008. Motiveringen var ”På knappt nio minuter för oss denna film genom ett rikt spektrum av mänskliga känslor. En hommage till den goda människan. Den påminner oss om att vara försiktiga med allt det sköra omkring oss. En gripande berättelse i mästerlig filmisk form.”

Arbeten

”Två systrar och Marie” är ett absurt tragikomiskt relationsdrama av om makt, längtan och sexualitet. Pjäsen av Mats Olof har tre kvinnoroller och präglas av stor språkglädje och överraskande vändningar. Den har hittills satts upp en gång av den unga teatergruppen RANI.

”Min morbror tyckte mycket om gult” är 9 minuter lång (eller kort?) och har visats flera gånger på Sveriges Television. Mats Olof har både skrivit manus och regisserat kortfilmen som vunnit priser i Berlin och Kairo.