info@vetenskapsjournalisterna.se Eastmansvägen 34, 113 61 Stockholm

Krister Zeidler

Krister Zeidler

Krister Zeidler
Knatter Journalistik, journalist

m: 073 358 32 53
e: krister@knatter.se

Journalist med inriktning mot arbetslivet, dess villkor och utveckling och hur jobbet påverkar vår hälsa och vårt välbefinnande.

Krister Zeidler har i många år bevakat och skrivit om arbetslivet i både korta, snabba nyhetstexter och längre reportage och artiklar som går på djupet. Med erfarenhet från facktidningar, nyhetsmedier och content agencies behärskar han allt från omfattande redaktionella produktioner till enstaka artikeluppdrag.

Krister började frilansa 2002 med inriktning mot arbetsliv och hälsa. Dessförinnan arbetade han i fem år på en reklambyrå som journalist och redaktör för ett flertal kundtidningar. Han är också en stadigt återkommande inhoppare och sommarvikarie på TT Nyhetsbyrån. I grunden har Krister en fil kand i litteratur, journalistik och informationskunskap.

Uppdragsgivare
Arbetsliv – Sveriges största arbetsmiljötidning. Krister skriver sedan 2004 regelbundet för tidningen, som han också varit redaktör för. Till andra aktuella uppdragsgivare hör AFA Försäkring, Arbetsmiljöverket, Sveriges Farmaceuter, Trygghetsstiftelsen och TT Nyhetsbyrån.

Exempel på arbeten
Receptet för en god arbetsmiljö
På Långbro värdshus har den kände krögaren och kocken Fredrik Eriksson skapat en arbetsmiljö som gör att personalen både trivs och utvecklas.

Personlighetstest – så gör de mest nytta
Personlighetstester har blivit allt vanligare vid rekrytering. Rätt använda kan de ge en mer rättvis bild av en arbetssökande än intervjuer.

”Vissa dagar låtsas man att man inte hör”
Sexuella trakasserier tillhör vardagen i restaurangbranschen. Kocken Jackie Lenander är en av dem som säger ifrån.